It’s All about followers and likes

NamnlösRepost from Dixiwonderland.com

Brukar låta bilder säga allt , men jag kunde inte låta bli att skriva av mig och prata ut om det som har snurrat runt och runt i mitt huvud så länge efter jag läste detta fina inlägg.

Efter studenten ( för snart ett och ett halvt år sen ) bestämde jag mig för att på riktigt driva en modeblogg med regelbundna inlägg och ta bloggandet seriöst. Då räknade jag aldrig med all jobb som ligger bakom den. Värst av allt är den psykiska stressen och pressen. Jag vill inte klaga för jag brinner verkligen för det här och vill mer än något annat jobba vidare inom modebranschen . Men man blir så fruktansvärd påverkad av all media och hur sjukt mycket falskt det finns inom det , så ibland får jag bara panik och känner mig vilse och det sista jag vill är låta mode branschen förändra mig som person.
På t.ex Lookbook så får jag varje dag kommentarer som ”hype me and I’ll hype you back ” , ” Follow me and I will follow you ” . Grejen med Lookbook är att inspirera och bli inspirerad. Men ständigt blir man bombad av folk som endast är ute efter att få likes och fans, det förstör hela poängen med en jättebra inspirations site. Jag har haft företag som först ville jobba med mig för de tyckte jag hade fina bilder och helt plötsligt vill de inte längre det för jag har för få likes. Man ser och hör hur en del människor inom branschen köper sina Instagram följare och likes, statestik och twitter följare och allt möjligt för att se populära ut för att sedan få riktiga följare. Sure , det funkar säkert jättebra men om det nu är så bra varför är det ingen som vågar står för det ?! Varför är det ingen som våga stolt säga i en intervju ” Hur kom det sig att du blev så framgångsrik ? ” , ” Jo , jag köpte mina följare ” De gäller inte bara privat personer , även företag köper t.ex likes på Facebook. Vilket är ännu dummare. Man blir lurad som konsument när man ser att ett företag är populärt och känns pålitligt och köper en produkt. När man får hem det är det bara skit . Det är väldigt orättvist för andra företag som har faktiskt har kämpat och förtjänat sina kunder.
En del säger , men det är som att köpa reklam det är samma sak. Men enligt mig är det inte alls samma sak. När du köper reklam köper du en chans att synas. Det säger ingenting om hur bra det du marknadsför är och hur framgångsrikt det är. Men att köpa följare är som att köpa falska siffror eller recensioner. Det ser ut som att man är jätteframgångsrik, duktig och populär fast man inte är det . för dessa följare man köper är oftast bara falska konton , de existerar inte ens. De ser inte va du lägger ut vad du gör. Att värdera framgång med höga följare siffror är sjukt för den delen med. Jag trodde aldrig jag skulle bry mig om följare och likes. Men jag ska vara helt ärligt och säga att det har jag blivit tvungen att göra. För nånstans har det blivit en bekräftelse för det jag gör är bra eller inte ( tragiskt nog) . Därför blir jag irriterad när folk inte kör ärligt race , tar genvägar och vinner på det sättet medans vi andra kämpar som fan o springer hela varvet för att till slut nå målet.

Jag vet att i dagens samhälle så får man inte längre vad man förtjänar , utan man får vad man lyckas att ta. Sen vilken väg man än tar är upp till en själv , och jag tycker det är verkligen upp till var och en så länge man kan stå för det. Jag har varit såå, såå nära på köpa följare så många gånger för jag har fått höra att man får göra allt som krävs för att lyckas och nå sitt mål. Men jag klarar verkligen inte av att fuska och ljuga till framgång , att provocera för att få fler att bli intresserad är heller inte min grej.  Därför har jag varit så vilsen och varit nära på ge upp då det har känts som jag valt på helt fel bransch. Alltihopa känns bara för patetiskt.

Ibland undrar jag vad som hände med att uppskatta riktig talang , kreativitet,  att se bort ifrån allt kommersiellt , pengar , status , likes och följare och allt sånt skit och göra saker för att man verkligen älskar det och brinner för det. Men idag när jag fick läsa detta fina inlägg blev jag påmind om varför jag började blogga från första början. Jag vill inspirera och påverka. Jag gör det här för att jag älskar det.  Att det finns folk där ute som ser mig som en inspiration gör att jag tänker kämpa vidare.  Jag är så fruktansvärd tacksam över varenda en av er som läser detta just nu , jag vet att jag inte har 100 tusentals följare och läsare , men jag är så stolt över varenda en av er ändå för jag vet att ni är äkta.
Jag brukade spara bilder när företag eller inspiration konton lägger ut mina bilder , har slutat med de för ett tag sen . Men hittade detta och ville dela med , för jag vill även tacka de företagen som har valt att jobba med mig eller tipsa om mig på grund av de gillar det jag gör och inte på grund av hur populär jag är eller inte.

Så länge ni finns tänker jag kämpa vidare , på ett ärligt sätt. Det finns absolut hopp än.

instagramFor english please use translate this time <3

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “It’s All about followers and likes

 1. Om du bara visste hur mycket jag känner igen mig i de du skriver. Jag personligen bryr mig inte ett skit om hur många följare jag har på mina sociala medier men tyvärr, precis som du skriver så måste jag bry mig i form av att kunna arbeta med det jag älskar. Du är unik och du får aldrig någonsin tvivla på dig själv! Jag har jobbat som bloggare i 2-3 år och det är först nu som jag lyckats få samarbeten med stora företag som Nelly, Ellos, Eleven, Lyko, Zalando och många fler.

  Mitt tips till dig är att kontakta företag som du vill jobba med.
  Du gör kanske redan detta men det värsta som kan hända är att dom säger nej. Jag tror STARKT på att du kan bli enormt stor i blogg/mode Sverige. Kontakta andra portaler och se ifall de vill anställa dig? Du har en allt för bra blogg för att inte få betalat för det du gör.

  Det är hemskt att allt idag ska handla om followers istället för att handla om produktion.
  Hur bloggen är uppbyggd, hur duktig personen är på att fotografera, styla outfits. Hade företag tänkt ett steg längre så skulle de förstå att den bästa reklamen finns hos de bloggarna som inte har en massa läsare, utan de bloggarna som har trogna läsare och som har en relation till sina läsare. Jag tror på dig! Dina bilder är som tagna ur de första mode tidningarna och du kommer bli något i denna mode världen det vet jag! Massa kramar :) (sorry för lång kommentar haha)

  • Tack så hemskt mycket för denna fina kommentar ( nej den är inte för lång , jag är tacksam för att du tog dig tid att skriva detta till mig ) .
   Det borde finnas fler som du !! Det ger mig verkligen hopp ! tack för att du tror på mig :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>