”You are ugly without makeup ! ”

kim-kardashianSenast överförda celebrities--shocking-photos-of-celebs-without-makeup--vanessa-hudgens--4660119 maxresdefault PicturesEn kommentar jag ofta får höra av folk som träffar mig i verkligheten är ” Du ser inte alls ut som du gör på din blogg ” , eller ” Det ser inte ens ut som samma människa ju , du är ju så himla snygg på din blogg lixom, och i verkligheten….. ”
Jag brukar alltid skratta bort det och håller med och säger ” haha jag vet ” men innerst inne blir jag väldigt ledsen och självförtroendet sjunker. Det gick perioder jag vägrade kolla mig själv spegeln när jag inte har fixat mig. Inte ens min egen pojkvän eller mina bästa vänner få ta kort på mig utan smink för jag avskydde hur jag såg ut. Jag ställer ofta mig själv frågan , ” om jag ser bra ut i smink och är ful utan , är jag ful eller snygg då ??!” Med tiden som gick efter jag börjat blogga har jag byggt upp två personligheter , jag blev två personer, en med bloggen och en annan i verkligheten .

Jag är en väldigt bekväm människa  , till vardags går jag alltid utan smink och gärna i slappa kläder. Jag sminkar mig aldrig dels för att jag är små lat och dels för smink förstör mer eller mindre huden. Folk som läser bloggen förvänta sig att jag ska se ut som en viss sätt och när de träffar mig på stan när jag inte fixat mig får de världens chock.

Jag har alltid varit EMOT utseendefixeringen. Har alltid sagt att jag aldrig ska bli en som inte ens kan gå ut utan smink . Men utan att jag visste det blev jag en av de många tjejer som mår dåligt över sitt utseende och inte kan acceptera sig själv för den man är.

Senaste tiden har jag sett många videos , läst många andra bloggar där de nämnde samma sak , att de får ofta kommentarer om att de inte ser ut som sig själva ibland i verkligheten. Jag som först trodde att det var något fel på mig kände nu att NU FÅR DET VARA NOG !!

I dagens samhälle är vi så hjärntvättade med alla reklambilder överallt på de perfekta tjejer/killar med de felfria kropparna och absolut perfekta ansikte . Vi är så hjärntvättade med dessa egentligen överredigerade och helt falska bilder att vi till slut tror att det är så vi människor ser ut. Skulle vi ser minsta liten fettvalk eller stor finne på nån kändis/blogg/ model bild blir det värsta snack. Vi är så hjärntvättade att vi inte längre ser oss själva för de vi egentligen är . Inte blir det bättre med alla dessa skönhetsingrepp som inte längre är någon big deal . Löshår , lösnaglar , silikon bröst och botox , allt  är numera vardagsmat .
Jag har inga problem med folk som har valt att göra dessa skönhets operationer. Ingen annan än sig själv har rätt att bestämma över vad man ska göra med sin kropp eller hur man ska se ut . Men vad vi måste förstå är att VI SER ANNORLUNDA UT MED OCH UTAN SMINK OCH DET ÄR HELT OKEJ ! Till och med de snyggaste supermodellerna och kändisarna ser helt annorlunda ut utan smink och inte är de en sämre människa för de . Vi borde se människorna som en  helhet , räkna ihop både insidan och utsidan. Beundra dem för deras talang och deras personlighet , för alla människor är så mycket mer än bara sitt utseende.
Det kommer att ta ett tag ett tag innan jag bygger upp mitt självförtroende och själv acceptera mig själv för den jag är . Men jag tar nu steget och säger ifrån , och står upp för mig själv. Jag är inte en sämre människa bara för jag har djupa ringar under ögonen , trötta ögon och ofixat ansikte , det är så jag ser ut . Jag har valt att lägga ut bilder på mig själv där jag är fixad och i ordning för det är en modeblogg jag driver. Men det är en livslevande människa som ligger bakom den. En människa med känslor och med personlighet .
Detta är ett öppet brev till alla er som dömer sig själv och andra för hur de ser ut . Låt aldrig någon trycka ner dig pga av ditt utseende. Ni har mycket mer än så att erbjuda. Glöm aldrig det.

For English please use the translate this time.

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “”You are ugly without makeup ! ”

 1. Gud va lika du och jag är!
  Jag sminkar mig kanske 2 ggr i veckan och då är de endast för att vi ska fota bilder till bloggen. Annars är jag alltid osminkad, jämt! Jag är fruktansvärt lat och de tar minst 1 timma för mig att sminka mig och varför ska jag sminka mig om jag ändå bara är hemma? Många av mina bloggläsare har sett mig springa runt i mjukiskläder, osminkad och fetthår för det är så jag ser ut! Jag trivs lika bra osminkad som sminkad. Tror vi alla känner oss lite snyggare med smink men det är inte så konstigt för då framhäver vi/döljer de vi inte vill ska synas som påsarna under ögonen.

  Jag är emot skönhetsoperationer!
  Jag har vänner som gjort ingrepp och jag hatar inte dom utan beslutet dom fattade för det är ett onödigt ingrepp som egentligen inte behövs! Det finns så otroligt mycket viktigare saker i livet än hur vi ser ut och det är tråkigt att inte alla förstår detta. Jag kommer aldrig kunna förstå hur man kan må dåligt över att man har små bröst, stor näsa eller liknande. Oftast är de endast en själv som ser dessa ”felen”.

  Blir väldigt berörd över hur otroligt starka inlägg du skriver!
  Du skriver på ett så otroligt bra sätt, inte bara om ämnet i sig utan du får fram dina känslor/tankar otroligt bra. Synd att vi bor så långt ifrån varandra för jag hade lätt tagit en fika tillsammans med dig 😀 Du känns som en riktigt mysig och skön tjej!

  • Man ska sminka sig för att man tycker det är kul , inte för att man måste. Kommer aldrig låta mode förändra mig som person.
   Vi kan säkert mötas upp i t.ex Göteborg för lite shoppingtur och fika nån dag , har en vän som nyss flyttat dit som jag ska hälsa på , det är väl inte så långt ifrån Trollhättan va :) ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>